Cât durează un proiect de design interior?

Te gândești să angajezi un designer de interior, dar nu știi sigur cât timp va dura întregul proces? Îți vom explica pe scurt etapele unui proiect de design interior și problemele care ar putea influența durata acestuia.

Durata proiectului de design interior poate fi un lucru dificil de estimat, însă experiența noastră în domeniu ne-a învățat să socotim cu aproximație cât timp trece până când clientul își va vedea spațiul complet transformat. De regulă, această durată este subestimată, de aceea înțelegerea întregului proces îl ajută pe client să fie mai realist cu privire la termenul de finalizare a proiectului. Mai jos vei găsi o mică descriere a etapelor pentru a-ți putea face o idee despre cât ar dura un proiect la o scară redusă (un apartament de 2-3 camere).

  1. întâlnirea cu clientul pentru a determina cerințele, stilul abordat, bugetul și așteptările acestuia;
  2. prezentarea primei soluții de design, împreună cu o estimare a costurilor (săptămânile 4-8, în funcție de complexitatea proiectului);
  3. ajustarea soluției de design, dacă este necesară (săptămânile 9-11, în funcție de complexitatea proiectului);
  4. prezentarea soluției finale de design de interior, împreună cu o estimare mai detaliată a costurilor și a duratei de livrare a obiectelor ce urmează a fi intregrate în proiect (săptămâna 12-13);
  5. instalarea moblilierului, a iluminatului, a decorațiunilor etc. (săptămânile 17-19); această fază poate începe mai devreme sau mai târziu, în funcție de disponibilitatea furnizorilor.

Trebuie înțeles că fiecare proiect este diferit și, de aceea, nu toate au aceeași durată. Se poate întâmpla ca unele să dureze mai mult, în funcție de: dimensiunea spațiului, amploarea intervenției, buget, nevoile clientului, promptitudinea feedback-ului primit de la acesta și cât de des se răzgândește, disponibilitatea mobilierului și a materialelor de construcție și elementele neprevăzute care pot apărea în timpul unei construcții.

Pașii descriși mai sus sunt etape uzuale ale unui proiect de design interior. Analizându-le, putem observa că durata proiectului de design interior pentru un apartament este, în medie, între 17 și 19 săptămâni.

Contactează Space Sparkle pentru toate proiectele tale de design interior și te asigurăm că limita de timp impusă de tine va deveni prioritatea noastră!

Contactează-ne


Leave a Comment